江苏快3
公开课
资料库
在线班课

暑秋课程

春季课程

梯方专项班

火爆招生班

一对一辅导
梯方微课

梯方读书会

Hello青春

一口气搞定英语

K12系列精品

关于我们

关于我们

招贤纳士

初中课程体系(沪教)

高中课程体系(沪教)

初中课程体系(人教)

高中课程体系(人教)

梯方营队

梯方网校入口
客服电话:400-8755-873

中考英语阅读理解重点题型汇编

2019-05-29 12:52:05
即将中考,下面使我们总结的关于英语阅读理解的题目,希望可以对学生有所帮助。



A. Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案)

 
Most people cannot choose their jobs. They only have their jobs forced upon (被迫)them. This may be because they haven't enough training for any other job, or because of economic situation, or because they live in a place where there is a limited choice of jobs, or because their fathers and grandfathers have always followed a certain occupation. The Indian born of farmer parents in a village has, for example, few opportunities of becoming anything but a farmer.
But if one is lucky enough to be able to choose the job one is going to do, how should one make one's choice? One's choice clearly depends on what one wants to get out of one's job.
Some people believe that nobody can do a job well if they do not enjoy it. But this is probably true only of certain types of work. And there are those who have an ability for turning their job into something that is an enjoyable way of earning their living(挣钱生计)but who do not really do their work well. Some doctors, for example, who become rich and famous men are in fact not owning humanity (人性)which is necessary in their job, and may even not be especially skilled at their job. So are some lawyers. Perhaps many of the best doctors, lawyers, and teachers spend their lives working so hard for others that do not have time to become rich and famous. One must decide, when choosing a job, whether one wants to do a job for its own sake (为工作本身)or for the rewards (报酬)it offers.

69. They only have their jobs forced upon them "may means__________.
A) they make themselves do the jobs
B)they have to do the jobs available
C)they must follow what their fathers used to do
D)their jobs are chosen by others

70. The underlined word “opportunities” in the first paragraph probably means__________
A) hobbies B) forms C) efforts D) chances

71。 According to the passage, a person's choice of job should be decided by__________。
A) his economic situation B) his family background
C) his purpose in taking a job D) his ability to do a job

72。 The writer seems to have a good impression on those doctors who are __________。
A) rich B) famous C) skillful D) hardworking

73. How many occupations are mentioned in the last paragraph?
A) One B) Two C) Three D) Four

74. We may infer (推断)from the passage that__________ .
A) lawyers are those people who work very hard for others
B) humanity is necessary in the making of a good doctor
C) a successful person is one who can make his living in an enjoyable way
D) teachers must be rich and famous if they work hard。
B. Choose the best words or phrases and complete the passage (选择最恰当的单词或词组完 成短文)(12 分)

B.The World Stage (舞台
 
Today people everywhere enjoy watching movies and television. Before movies and television ,people didn't have lots of amusements. _____75___ they did things at home, or they went to theaters tosee plays and performances. Watching performances on stage didn’t stop being popular.There were theaters in Greece more than 2,000 years ago. Most Greek cities had a theater. Greek plays were funny or sad, but all of them taught important lessons about life. In those times, all the actors were men or boys, and there was a chorus with people singing. Greek plays are still popular today. Every summer people enjoy watching them in _____76_____ theaters, so they don't feel hot.
William Shakespeare made the theater popular in England about 400 years ago. Shakespeare Wrote many plays. People laughed and cried when they watched them in the 1600s, and they still do today.Nowadays you can see his plays in theaters all over the world in many different ___77_______ including Chinese, Japanese , German and so on. One of his most famous plays is Romeo and Juliet.
Music and dance are also popular stage performances。 In Spain, people love watching performances of flamenco(吉卜赛 Flamenco comes from Southern Spain。 It _____78_____ hundreds of years ago when people moved to Spain from the East。 Usually there's a guitar, and men and women dance。 “Palnieros” clap(击掌) in a special way with the dancers。 Flamenco music and dance are very attractive。 Together, the music and dance tell a story。
In Vietnam, people enjoy watching an interesting kind of theater called Ma Roi Nuoc。 There aren't any actors ---only puppets (木偶)。 The puppets are on a stage filled with water 。 People from the Red River Delta began this kind of _____79_____ in the 11 th century, but people still watch them today。They're magic。Stage performances made us happy ____80______ history and they continue to make us smile or cry although the TV and movies are a lot of fun。

75。 A。 Also B。 Instead C。 Still D。 Yet

76. A. free B. unusual C. open D. real

77. A. copies B. countries C. details D. languages

78。 A。 started B。 changed C。 delivered D。 happened

79. A. shows B. records C. customs D. hobbies

80. A. within B. during C. through D. among
 
C. Read the passage and fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词, 使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给)
Unusual Festivals
Every country has his own festivals to celebrate different things。 Some festivals are more interesting than others because they're unusual — and a lot more fun! Here are just a few unusual festivals around the world。 Holi, the festival of colours, takes place every year in India, Nepal, and other parts of the world。 Holi celebrates the c ______81 ____of winter and the arrival of spring。 Ifs also a celebration of good over evil。During the festival, people throw coloured powder (粉末)and water at each other。 Stores and offices close,and the streets fill with e ______82____ crowds。 Ifs one of the most colourful festivals in the world。 The only colour during another famous festival is red。 “La Tomatina,' takes place in Bunol, Spain, in August。 People come from all over the world for a big food f ______83____。 La Tomatina, you see, is the festival of throwing tomatoes! All over the country, people run through the streets throwing red tomatoes at each other。 The streets get very messy, but everyone has a good time。A _______84___ strange and cold festival takes place every May or June in Peru。 People celebrate with music and dance on top of a glacier! The festival 1______85____ for three days,and people walk out carrying torches (火把)to finish the festival。
Finally, how about a festival with animals? On the last weekend in November, people in Lopburi,Thailand, i______86____ some unusual guests to dinner at the Monkey Buffet Festival. Hundreds of monkeys come to the buffet, where they feast (享受)on fruit, nuts and vegetables. It’s a great tourist attraction, and people from all over the world to watch it.
Unusual or not, festivals have one thing in common all over the world. They bring peoplet_____87____, and they give them a reason to celebrate and have fun.

D. Answer the questions!根据短文内容回答下列问题)
 
Frank and his friends used to go camping every summer, and once something happened which he
wasn’t able to explain。They were camping in a place above a river。 After arriving, they all rushed down to the river and had a swim。 Standing by the river,they noticed that it was surrounded(包围) by cliffs。 If someone wanted to
reach the river, he had to walk past their camp. Several days later, their camping leader had to be away for a day. That afternoon, they had supper early. They were sitting round the fire, eating and talking, when an old man walked past and went down towards the river. They all felt that this man looked very frightening.
Each of them kept silent and said nothing。
They ate very slowly, taking as long as possible。 After finishing, they collected their plates together so that they could take them to the river where they always washed them。 But no one moved towards the river。 Then all shouting at once, they began talking about the man who had walked past them。 They agreed that how strange he looked and they wondered what he was doing by the river。 They knew that he could only return by passing through their camp。An hour passed。 Then one of the boys suggested they should creep down by the river so that they
could see what the man was doing. Moving very slowly and keeping in the shadow, they crept down(躁手躁脚)towards the bank. One boy climbed a tree and he could see everything clearly. He called to them that there was no one there, so they ran down to the bank, looking everywhere carefully. They could not understand where the man had gone.
When it got dark, they went back to their camp feeling unbelievable. They told the leader what had happened in the evening. Smiling, he suggested they go and look again. They did, but there was no one there.
 
88。 What were Frank and his friends always doing above a river?
 
89. What did the boys see when eating and talking round the fire one afternoon?
 
90. Why did no one go to the river to wash their plates after finishing eating?
 
91。 How did they go towards the river to see what the man was doing?
 
92。 Did they tell the leader what had happened in the evening?
 
93. Why did the boys think the camping experience unbelievable?


【答案】69. B 70. D 71. C 72. D 73. C 74. B
75. B 76. C 77. D 78. A 79. A 80. C
81。 end 82。 excited 83。 fight 84。 Another 85。 lasts 86。 invites 87。 together
88. Camping
89. They saw an old man walking past and going down towards the river.
90。 Because they were afraid of the strange man。
91. By moving very slowly, keeping in the shadow, and creeping down towards the bank.
92。 Yes, they did。
93。 Because they couldn't find the strange man who went towards the river。Because they could not understand where the man had gone。


希望以上题目可以对学生有帮助!




欢乐城彩票充值 江苏快3官网 欢乐城彩票官网 江苏快3官网 江南娱乐充值中心 河北快3 欢乐城彩票官网 河北快3走势图 河北快3走势图 福德正神彩票充值